Bralni značkarji so bili nagrajeni

V sredo so se iz telovadnice slišali glasovi pridnih bralcev naše šole, ki so čakali na prireditev ob zaključku bralne značke. Nagradili so jih nastopi učencev naše šole. več…

Simbioza

V petek, 13.4.2018, smo se v računalniški učilnici zbrali stari starši in otroci, da babice in dedke popeljemo v svet novih tehnologij. S tablicami smo se zelo zabavali in se tudi kaj novega naučili. Spoznavali smo nove programe, pisali recepte, risali, delali fotomontaže in še marsikaj zanimivega. Babicam v pomoč so bili učenci Živa Ravbar, Lana Vučko, Aljaž Bole in Sara Vlaović.

Drage babice in dedki vabljeni v še večjem številu tudi naslednje  leto.

Aljaž Bole, 5. b

 

Izbirni predmet ples

V šolskem letu 2017/2018 se je na šoli izvajal tudi izbirni predmet za šestošolce, pri katerem so se učenci učili drugačnih vsebin – plesa. Ti so kmalu prišli na idejo, da bi naše skupne ure nadgradili s ciljem nastopiti pred zahtevnejšo publiko. Zato smo se prijavili na razpis za plesno revijo v organizaciji JSKD – Plesno popotovanje 2018.

več…

Zvestoba knjigi popeljala v Benetke

Devetošolci, ki so vseh devet let osnovnega šolanja pridno brali, so se v petek, 25. 5. 2018, udeležili izleta v Benetke. Spremljali so jih sonce, dobra družba in prešerno razpoloženje.

Pripravila Maja Premrl

Gledališčniki dosegli sanje

Dan po premieri igre Emil in detektivi, ki se je zgodila v torek, 3. 4. 2018, na šolskem odru, so se gledališčniki s svojo letošnjo predstavo zelo uspešno predstavili tudi širši javnosti. Nastopili so namreč na Festivalu gledaliških sanj v Pionirskem domu, kjer so s svojo prepričljivo igro navdušili vse, tako gledalce kot tudi člane žirije. več…

Zmajev karneval 2018

Na pustno soboto, 10. februarja 2018, so učenci 8. razreda sodelovali na Zmajevem karnevalu, ki se je odvijal po ljubljanskih ulicah in trgih. Za vrtce in osnovne šole je bila tema letošnjega karnevala 70. obletnica Lutkovnega gledališča Ljubljana in leto evropske kulturne dediščine, zato smo se sodelujoči oblekli v eno izmed predstav lutkovnega gledališča.

        

več…

Tretji LIKfest – likovni festival Pionirskega doma

LIKfest je likovni festival, ki ga za ljubljanske osnovne šole organizira Pionirski dom. Izbrana likovna dela učencev na temo »avtoportret« organizatorji predstavijo na več zaporednih razstavah. Odprtje razstave, kjer se bodo predstavili učenci Oš Hinka Smrekarja, Oš Nove Jarše in OŠ Jožeta Moškriča, bo v sredo, 14. februarja 2018, ob 10. uri v mali dvorani Pionirskega doma na Vilharjevi 11 (na ogled do 2. marca 2018). več…

Tačke pomagačke

Bil je krasen četrtek. Ves dan sem se veselila, da bo ura 17.30, kajti takrat bom v knjižnici brala s psom.

Zdaj se vsi verjetno sprašujete: »Kako boš v knjižnici brala s psom, če moramo tam biti čisto tiho?«

Odgovor je preprost. V knjižnici je soba, katero ste verjetno že kdaj videli…

Z Aljažem sva bila edina, kar je logično, saj sta bila na razpolago dva psa, Šapa in Lam. Jaz sem si izbrala Šapo, Aljaž pa Lama.

Najprej sva imela na voljo veliko knjig o psih, vsak si je izbral svojo, katero bo prebral svojemu kužku.

Na začetku sem se predstavila. Verjetno ste vsi pričakovali, da bom brala psu, tako kot jaz, a ni bilo tako. Enkrat sem že brala s Šapo in bilo je odlično, zato se je tega lastnica verjetno spomnila.

več…

Prešerno ob Prešernovem dnevu

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom je bil na šoli res prešeren, saj smo se na prireditvi ob Prešernovem dnevu spomnili na našega velikega poeta in pomen slovenske besede. Kratka, a domiselna predstava vseh izkušenih in še čisto neizkušenih nastopajočih se nas je dotaknila in nas bo zagotovo spremljala vsaj še jutri, na Prešernov dan. Preživite ga karseda prešerno!

Pripravila Maja Premrl

Dan samostojnosti in enotnosti

Zadnji dan pouka v letu 2017 so nas učenci in učitelji razveselili z novoletno prireditvijo. Ob 10. uri so se nanjo odpravili učenci od 1. do 4. razreda, ob 11. uri pa vsi ostali učenci. Prireditev je potekala v šolski telovadnici. Ob začetku so učenci zapeli slovensko  himno, prireditev pa je bila tako glasbena kot gledališka pa tudi nekaj plesnih točk je bilo. Vse predstavljene točke je simpatično povezovala prijetna družina, ki se je zbrala v domači dnevni sobi.

več…

Šporar zopet v šoli

Triindvajsetletni nogometaš Andraž Šporar, ki je člansko kariero začel v slovenski ligi pri klubu Interblock med letoma 2012 in 2015, je igral za Olimpijo, sedaj pa je član Basla.

Svoje otroštvo je preživljal v naši šoli, ki jo je obiskoval 9 let. Zato se je naš nekdanji učenec odločil, da nas pride obiskat in se z nami malo poigra in nam podari nove športne rekvizite, ki jih bomo učenci z veseljem uporabljali pri pouku športa.

    

 

 

 

več…

Zimsko ustvarjanje

Bil je zopet tečen in zaspan decembrski  ponedeljek. Vendar smo se ga vseeno veselili, kajti imeli smo tehniški dan, izdelovali smo novoletne voščilnice.

Najprej smo se seveda zbrali, nato pa sta nam učiteljici Rahela Selan in Manca Roblek pokazali možnosti izdelave voščilnic in obeskov, ki jih je bilo na pretek, vendar smo morali izdelati le dve voščilnici in en obesek. več…

Novoletni bazar in delavnice

Prvi teden v decembru je šolski sklad OŠ Hinka Smrekarja pripravil novoletni bazar, na katerem so stojnice ponujale novoletne voščilnice, piškote, ogrlice in tudi palačinke, ki smo jih pekli kar v šolski kuhinji. Na bazarju se je zvrstilo veliko staršev in učencev, ki so si z zanimanjem ogledovali in prebirali različne izdelke. Denar, ki so ga starši darovali za izdelke, je bil namenjen šolskemu skladu.

  

več…

Kaj o novoletnih željah menijo Smrekarjevi novinarji

Bliža se december, mesec, v katerem nas obiščejo dobri možje, postavimo božično drevo in počasi se bo leto 2017 poslovilo in prišlo leto 2018.

Verjetno pa smo že kar dobro zakorakali v novo šolsko leto. Glede na to, da pridejo dobri možje, si verjetno že delamo plane, kaj si želimo …

V prihajajočem letu seveda upamo na najboljše ocene, da bomo dobili še več prijateljev in da se bomo imeli radi. več…

Obilo zdravja, masleni piškotki, nepozabna potovanja…

Juhuhu! Bliža se december, z njim pa tudi trije dobri možje, ki jih vsi poznamo. Upamo, da vam bo novo leto 2018 prineslo vse, kar si želite. Najverjetneje si šolarji želite dobre ocene, veliko prijateljev in čim daljše počitnice. Zdaj pa vam bom še jaz nekaj zaželela … več…

Župan za en dan

V ponedeljek, 13. 11. 2017, sem izvedel, da bom postal župan Ljubljane za en dan. Čeprav  takrat nisem vedel podrobnosti, sem slutil, da gre za nekaj pomembnega.

več…

Novoletni lampioni

Naša šola je tudi letos sodelovala pri novoletni okrasitvi Ljubljane. Učenci 9. razreda so pri izbirnem predmetu likovno snovanje 3 izdelali lampijon, ki je letos razstavljen na ljubljanski Špici. Vabimo vas, da se sprehodite ob Ljubljanici in si ogledate razstavo lampijonov.

Pripravila Kristina Kompan