Jo Nesbø

Jo Nesbø je član skupine Kr eni in je eden najbolj uspešnih piscev kriminalk. Napisal je štiri otroške knjige, ki govorijo o doktorju Proktorju. Izšle so v založbi Didakta. Prva knjiga Prdoprašek doktorja Proktorja je dobila priznanje Zlata hruška.

Najbolj všeč mi je bila zadnja knjiga doktor Proktor in veliki rop zlata, v kateri najbogatejši človek na svetu Maximus Rublov, lastnik nogometnega kluba Chelcester city najame tri roparje, da ukradejo zlato rezervo Norveške. S tem denarjem bi kupil najboljšega nogometaša Ibranaldoveza. Zato kralj pokliče Lizo, Bulleja in doktorja Proktorja na pomoč, da bi zlato prinesli nazaj. Odpravijo se v London, kjer naj bi domnevno živeli trije roparji. Iztognejo se temu, da bi jih predelali v parmezan, zmagajo na svetovnem prvenstvu v nogometu in zlato pravočasno vrnejo.

več…

Ogled filma Košarkar naj bo

Film govori o dečku po imenu Ranta. Bil je zelo visok in so ga zato povabili h košarkarski ekipi Orli. On ni znal voditi žoge, kaj šele vreči na koš. Z vajo in trdim delom se je to hitro naučil in postal najboljši košarkar v ligi. Ranta je bil zaljubljen v Metko, ki je tudi, ko je začel igrat košarko, postala njegovo dekle. Film mi je bil všeč zato, ker sem se iz njega lahko tudi nekaj naučila – če si nekaj močno želiš, pri tem tudi vztrajaš in se trudiš, se ti lahko uresniči.

Larisa Modrić, 6.a več…