Triindvajsetletni nogometaš Andraž Šporar, ki je člansko kariero začel v slovenski ligi pri klubu Interblock med letoma 2012 in 2015, je igral za Olimpijo, sedaj pa je član Basla.

Svoje otroštvo je preživljal v naši šoli, ki jo je obiskoval 9 let. Zato se je naš nekdanji učenec odločil, da nas pride obiskat in se z nami malo poigra in nam podari nove športne rekvizite, ki jih bomo učenci z veseljem uporabljali pri pouku športa.

    

 

 

 

Seveda smo bili vsi zelo zelo vznemirjeni, ker so bili tam tudi novinarji, fotografi in snemalci iz medijske hiše Pro- plus in spletni medij 24 ur.

Najprej sta mu Ana in Jan zastavila nekaj vprašanj, na katera je z veseljem odgovarjal in nas tudi nekaj naučil. Povedal je, da je luksuz hoditi v šolo, ker tam spoznaš prijatelje, s katerimi ohraniš stik celo življenje …

Ko se je intervju končal, pa so fantje z njim odigrali nekaj »tekem«. Tudi jaz sem dobila možnost za igranje, pa sem jo zavrnila, ker bi bila edina punca, obkrožena s fanti in mislim, da mi ne bi bilo ravno prijetno.

Seveda pa smo na koncu tudi vsi dobili avtograme, na katere smo bili zelo ponosni. Meni se je podpisal na roko in na list.

Na koncu, ko smo odšli na malico in so svoj čas dobili tudi novinarji, ki so z njim naredili se kratek intervju.

Po njegovem odhodu iz šole pa sem še dobila to čast, da sem vsem ostalim učencem in delavcem šole po šolskem radiu sporočila omenjeni dogodek.

Dogodek je bil zanimiv in mogoče bom tudi jaz kdaj slavna in se bom vrnila na svojo šolo in obiskala nove učence.

Taja Zidanšek, 6. b

Ko smo se znašli v telovadnici, smo nenehno pogledovali h kameram in jim mahali. Najprej smo prisluhnili intervjuju (z Andražem Šporarjem),ki sta ga pripravila učenca naše šole.

Ko se je intervju končal, so nekateri fantje odigrali par iger z njim.

Nato so se učenci petega razreda postavili v vrste za avtograme. Vsi učenci šestega razreda smo bili žalostni, ker smo mislili, da ne bomo prišli na vrsto (toda smo!). Jaz sem vzela kartico z njegovim avtogramom pa tudi na roko se mi je podpisal.

Video si lahko ogledate na 24 ur – Šporar se je vrnil h koreninam.

 

MILA WILSON, 6.b