V ponedeljek, 13. 11. 2017, sem izvedel, da bom postal župan Ljubljane za en dan. Čeprav  takrat nisem vedel podrobnosti, sem slutil, da gre za nekaj pomembnega.

Torej  sem v četrtek, 16. 11., šel na delavnico, na kateri naj bi izvedel vse detajle, ki bi mi pomagali ob primopredaji. V ponedeljek, 20. 11., takrat obeležujemo svetovni dan otroka, ob 8. uri zjutraj sem se odpravil proti UNICEF-ovi zgradbi, kjer je bilo zbirno mesto. Potem sem se z mojo spremljevalko odpravil proti mestni hiši. Tam sem dobil svojega snemalca. Skupaj so nas pospremili do konferenčne sobe, kjer je potekala primopredaja. Potem sem Zoranu Jankoviću povedal svoje predloge za teme razprav, to so: medvrstniško mentorstvo, informiranje o otrokovih pravicah, dolžnosti in privilegiji, varne točke, SOS telefoni in Konvencija o otrokovih pravicah. Potem smo se odpravili v vrtec v Trnovem. Tam sem se pogovarjal z »mini ravnateljem« Domnom, ki je star 5 let. Nato sem se z Domnom napotil v predsedniško palačo, kjer smo imeli novinarsko konferenco. Nato je sledil ogled palače in pica.

Dan je bil zelo zabaven, zanimiv in malo utrujajoč. Komaj čakam, da se spet vidim s prijatelji, ki so poleg mene prevzeli mesta znanih osebnosti, politikov in novinarjev.

Samo Medic, 7. a