Bil je zopet tečen in zaspan decembrski  ponedeljek. Vendar smo se ga vseeno veselili, kajti imeli smo tehniški dan, izdelovali smo novoletne voščilnice.

Najprej smo se seveda zbrali, nato pa sta nam učiteljici Rahela Selan in Manca Roblek pokazali možnosti izdelave voščilnic in obeskov, ki jih je bilo na pretek, vendar smo morali izdelati le dve voščilnici in en obesek.

Najprej smo dobro premislili, nato pa končno začeli … Vsi smo si želeli narediti voščilnico iz pene za britje, kajti po slikah na PowerPointu so izgledale najbolj nenavadne. Na žalost pa jo je dobila druga skupina, ki je bila izžrebana.

Najini prvi voščilnici sta bili iz volne, drugi pa iz penastega papirja. Iz volne je bilo delo težje, ker se je vse lepilo na roke in na mizo … Po dolgem packanju sva končno dobili lep končni izdelek.

Nato pa je sledila voščilnica iz penastega papirja … To je bilo lažje, ker se je le rezalo in lepilo. Z izdelki sva bili zelo zadovoljni, kajti pohvalila naju je tudi razredničarka Manca Roblek.

Okraskov nisva delali, ker so za to poskrbeli zadolženi učenci.

Ko smo vse pospravili, je v razred prišla učiteljica za tehniko in tehnologijo Andreja Jež. Pogledala je izdelke, s katerimi ni bila prav zadovoljna …

Po dolgem ustvarjalnem delu smo lahko ob koncu pouka končno odšli domov.

Taja Zidanšek in Mila Wilson, 6.B