Bliža se december, mesec, v katerem nas obiščejo dobri možje, postavimo božično drevo in počasi se bo leto 2017 poslovilo in prišlo leto 2018.

Verjetno pa smo že kar dobro zakorakali v novo šolsko leto. Glede na to, da pridejo dobri možje, si verjetno že delamo plane, kaj si želimo …

V prihajajočem letu seveda upamo na najboljše ocene, da bomo dobili še več prijateljev in da se bomo imeli radi.

Seveda pa vsi upamo, da bo manj osamljenih ljudi, kajti vsi si zaslužimo veseli december …

K temu pa lahko prispevamo tudi mi, kajti preden si zaželimo neko ogromno stvar, pomislimo, da si morda še kdo želi kaj takega pa starši nimajo denarja.

No, in morda boš prav zdaj začel ceniti vse, kar dobiš in imaš …

V decembru pa smo tudi več s svojo družino, prijatelji, sorodniki … V tem veselem mesecu se veselimo božiča, silvestrovega večera …

Ko bodo ti dolgi novoletni prazniki, seveda ne pozabi na šolo, tvoja glava naj bo vsaj z enim delom v šoli …

In ne pozabite, če si kaj res tako želite, naredite za to kakšno dobro delo (npr. čistite, pomagajte staršem… ).

Taja Zidanšek, 6.b

Želim si, da bi imeli vsi svojo družino, dom in prijatelje. Naj ne bo nihče osamljen in žalosten. Naj smo vsi srečni in zadovoljni. Če si želimo dobre ocene, se potrudimo vsaj tako, da dobimo nekaj, s čimer smo zadovoljni. Če nam kaj ni všeč, se potrudimo, da nam bo postalo všeč.

Želje so nekaj običajnega in svetu želim, da bi lepo ravnali z naravo. Vsi naj imajo hrano in vodo ter šolstvo. Menim, da bi svetu to dobro delo.

Želim si, da bi vsi dobili to, kar si želimo. Verjemite v čarovnijo in vse se vam bo uresničilo.

Lepo ravnajmo s tujo lastnino in se lepo obnašajmo drug do drugega. Ne pretepajmo se. Poskušajmo ne ustvarjati vojne.

Vsi si želimo živeti v miru in ne v vojni. Naj se imamo med sabo radi in se ne prepiramo. Tudi če ne dobimo vsega, kar si želimo, nam ne bo dolgčas, saj imamo ob sebi tiste, ki jih imamo radi. Božični nakupi naj bodo zabavni in praznični.

Za novo leto si zaželimo želje in misli. Naj bodo dobre in ne slabe, saj je novo leto dober praznik.

Tistim, ki ne živijo blizu nas, pošljimo voščilo. Tudi v njej naj bodo dobre misli.

Torej: vsi se naj imajo radi in se potrudijo za uresničitev svojih želja.

Želim vam veliko sreče in v prazničnem mesecu uživajte.

Žana Omerzu, 5.a

December je čas za obdarovanje, ampak si večina od nas želi samo stvarne želje. Bilo bi prav, da bi si želeli tudi nestvarne želje. Želim si, da bi vsi, ki počnejo slabe reči, to prenehali delati in da bi odpravili svoje slabe navade.

Zapomniti si moramo, da smo ljudje in vsi delamo napake.

Jure Jurkovič, 5. a

Ob novem letu si želim, da bi ljudje bolj skrbeli za naš planet, da bi vsi tisti ljudje, ki ne živijo tako dobro kot mi, lahko imeli lepše življenje. Da na svetu ne bi bilo vojn, da bi lahko vsi živeli v miru. Želim si, da bi ohranili Zemljo lepo za vse.

To si želim!

Jan Stergar, 5. a

Vsi si želimo, da so naši najbližji zdravi in srečni. Razveseljujmo druge ljudi in sebe. Svetu želim veliko veselja, zdravja in sreče. Srečo lahko podarimo vsakemu. Menim, da bi svet potreboval več ljubezni.

Klara Majnik, 5.a

Za novo leto si želim, da bi se svet med sabo bolje razumel, da ljudje ne bi živeli v strahu, da bi lahko pomagali brezdomcem, jim zagotovili varno bivališče in hrano ter, da bi jih imel nekdo rad… da bi otroci v šolo hodili z veseljem.

Larisa Modrić, 6.a

Vsi imamo zagotovo veliko želja. Najpomembnejše pa so tiste, ki se jih ne da kupiti. Jaz jih imam nekaj, s katerimi bi rada malo polepšala in olajšala svet za vse ljudi. Najbolj si želim in želim drugim, da bi imeli vsi ljudje na tem svetu dovolj hrane, vode in varno bivališče. Poleg tega pa bi rada videla, da bi bili vsi srečni, veseli, zdravi ali da bi imeli vsaj pomoč pri zdravljenju. Če bi vsak skrbel za čistočo in urejenost okolja, bi bil pa svet še toliko lepši in nasmejan.

 

Življenje pa bi bilo veliko lažje, če bi živeli v miru in ne v vojni. Povežimo se in spoprijateljimo ter premagajmo predsodke, saj bo tako veliko lažje za vse nas. Svet bo tako veliko lepši. Tako bi bili vsi veliko bolj srečni.

 

Upam, da se meni in vam te želje uresničijo. Komaj čakam na letošnje novo leto. Potrudimo se, da se nam kaj od tega uresniči.

 

Zara Zorko, 5.a